05 juni 2015

Elsas operation

 Elsa har haft ont i sitt vänster ben ett tag nu och vi uppsökte läkare, röntgades och fick reda på att inget verkade fel. Läkaren ville dock ha en andra åsikt från en specialist i Lund. Specialisten hörde av sig en vecka senare med beskedet att vi skulle komma för en undersökning, nu på direkten.
Vi körde dit och läkaren konstaterade att det han misstänkt var sant, Elsas vänstra höft växte fel. Detta kan avhjälpas med att sätta en spik i lårbenet upp i höftkulan. Det är viktigt att det blir gjort på direkten och att det är lika bra att göra bägge höfterna på en gång.
De hade ingen op-sal ledig den kvällen så vi fick infinna oss på lasarettet i Lund tidigt nästa morgon.
 Vi blev installerade i ett fint rum och Elsa fick duscha och klä sig så här fint!
Snyggaste trosorna!!
Här ska vi bo i natt.
Humöret är trots allt på topp!
Måste prata lite med Pappa!!
 
Vi fick vänta ända till kl 17 innan det var Elsas tur. En del akutfall hade fått gå emellan. Trist att vänta men som tur är finns ju div underhållning!
Dagen efter operationen fick vi komma hem och där väntade ett kort från klasskamraterna och en chokladkaka. Så gulligt!!!
Läkarna är väldigt nöjda med operationen som gått helt enligt planerna. Elsa är också nöjd att det blivit av men visst är det trist att ligga och inget kunna göra när det drar i sommarbenen. Hon får inte stödja på vänster ben på 6 veckor framöver!
Så stolt över vår duktiga Elsa som verkligen biter ihop och klarar detta med bravur!

Inga kommentarer: