30 augusti 2014

Lars+Annika=100år!

Min käre Bror & Svägerska firar 50+50 med att ställa till med en hejdundrandes fest.
Stort Grattis till er båda, Annika i efterskott och Lars i förskott. 
Efter en liten försittning hemma hos Micke är vi på plats och minglar med ett glas skumpa.
Elin, Mattias, Marie & Bettan
 Linda ser ut att vara på G ikväll!
 Vänner, syskon och vuxna syskonbarn var alla på plats och vi var totalt 25 pers. Roligt att träffa Mats & Gunillas ungdomar, Ellinor, Eugene & Amanda som vi inte träffat på ett tag. 
Ellinor, Anders, Eugene, Mats, Linda & Tommy
 Gunilla minglar med Mats, (Lukas pappa) & Lukas
 Till drinken fick vi gott tilltugg i form av minicroustader med jalapeños-mjukost och sweet chili-räkor, ost-sticks och roulader av lufttorkad skinka med pepparrotsfyllning. 
 "Gamla" och unga i en härlig blandning!
 Vi fick sen förse oss utav en härlig buffé av pastasallad, potatissallad, kycklingspett, fläskfilé, grönsallad, såser och bröd. Mycket gott!!
Vilken tur att det blev Mats favoritmat, som är just......all mat!!
 På bordsplaceringskorten stod förutom vårt namn även ett smeknamn som värdparet i maskopi med Rebecca gett oss. Vi skulle då under kvällens gång ställa oss upp och förklara för resten av sällskapet vilket smeknamn man fått och anledningen varför.
Roger fick "Kartläsaren" på sin lapp och Jag "Reiseleiter", förstår inte det!!??
Tommys smeknamn var så klart "Cyklisten" och det var ju givet efter hans verkligt farliga vurpa på väg hem från kräftskivan som resulterade i 4 dagar på sjukhuset och med änglavakt klarade sig oskadd. En mjuk krage och en nyinköpt cykelhjälm blev hans attribut för kvällen.
 På Bettans lapp stod det "Gullefjun" och det är ju en gammal scen från filmen Spök, där någon på östgötska sjunger låten Gullefjun som ligger till grunden för detta. Bettan är ju som bekant från Norrköping.....dööö, och är ju klockren på denna sång!
 Mats förstår inte varför hans smeknamn är "Hawaiiskjortan", han äger ju faktiskt bara 8 st......
 Som en lite digestivo serverades Fireball......
 .....eller Tequila Gold.
 Och vem har sagt att den ena utesluter den andra?
 Jag hade tur med bordsplaceringen och fick Lukas, min ständige dryckeskamrat, till bordet. Vi undrade bara lite var Flädersnapsen tog vägen :))
 Linda, som jobbar inom vården, introducerade det nya vårdbandet som innebär all-inclusive för de som passerat 50-års gränsen. Detta pass ger tillgång till vård i hela världen och det behöver bara visas upp i tullen vid inresa i ett land för att få tillgång till färdtjänst, rullatorer, piller och fotvård. Vilken fantastisk grej att införa just nu inför Lars & Annikas USA-resa nästa vecka. 
 Dessa band går dock inte att ta av när man väl satt på dom, men man får se fördelarna, man minns ju sitt namn och årgång om man skulle drabbas av minnesförlust eller dylika sjukdomar.
 För andra gången i sitt liv ringmärkta tillsammans!
 Dags att öppna presenterna.
Klanen Andersson bjöd in på helkväll för hela familjen med taxi och rubbet och i paketen fanns värmare till uterummet.
 Lukas föräldrar, Mats & Louise, bjöd på restaurang i Trelleborg, 3Lyktor, ett uppskattat presentkort.
 Och vårt "lilla" gäng hade lagt ihop till en Amerikakoffert full med presentkort att nyttja på deras resa, dollar att ha en helkväll för, lite amerikanska godsaker och Kalle & Kajsa som de alltid gillat!
Jag blev ombedd att förklara vad allt var för något som låg i kofferten.
 Till kaffet fick vi tårta som Elin gjort i LEGO-tema. Jättefina för ögat och inte tala om fantastiskt för gommen! Passionsfrukt och choklad i en härlig blandning.
 Lukas höll tal till sina blivande svärföräldrar och inte ett öga var torrt när han på rim läste upp det. Mycket gulligt och hjärtligt skrivet på rim om hur mycket han och Rebecca tycker om dom och en eloge till att de står ut med att ha 25-åringar som bor hemma :)
Härligt Lukas!
 Och så blev då klockan äntligen 23.00 och vi kunde starta dansen.
 Tur att vi har en linedance vi alla kan, vilken sammanhållning!
 Eftersom Annika har ett dåligt knä så har hon dispens att få sitta ner och dansa emellanåt. Skönt att hon kan utnyttja sitt nya all-inclusive-armband från och med måndag, kanske det blir ett nytt knä ändå! 
 Oj, vad tiden går fort när man har kul, plötsligt var klockan halv 2 och det blev dags att avrunda kvällen. 
Alla ingredienserna var på plats för en lyckad fest: god mat & dryck, vänner, släkt, musik och massor av kärlek, ett recept som inte kan gå fel!!
Tack för en jättetrevlig fest!


Inga kommentarer: